Lorem ipsum dolor sit amet gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci. Proin gravida nibh vel veliau ctor aliquenean.
+01145928421
mymail@gmail.com

Pravila privatnosti

NaslovnicaPravila privatnosti

Izjava o zaštiti privatnosti

Ova Izjava o zaštiti osobnih podataka posjetitelja na internetskim stranicama Adena Natura d.o.o., Huga Ehrlicha 3, 10000 Zagreb, OIB: 56706526493, napravljena je u skladu s Općom Uredbom (EU) broj 2016/679 Europskog parlamenta i vijeća, od 27. travnja 2016.g., o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka), a koja se primjenjuje od 25.svibnja 2018. godine te Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018).

Izjava se odnosi na prikupljanje i obradu vaših osobnih podataka na internetskim stranicama www.adenanatura.hr  (u nastavku: internetska stranica). Korištenjem ove internetske stranice suglasni ste s načinom prikupljanja i obrade podataka opisanim u ovoj Izjavi.

Svrha Pravila privatnosti

Svrha Pravila privatnosti je upoznati Vas s načinom na koji će Vaši osobni podaci biti obrađivani, kao i koja su Vaša prava i kako se ostvaruju, kako bi se postigla potpuna zaštita prava s obzirom na obradu osobnih podataka.

Opći podaci

Za obradu podataka odgovorno je društvo Adena Natura d.o.o., sa sjedištem u Zagrebu, Huga Ehrlicha 3, upisana u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu, OIB 56706526493, MBS 081218995. Sve informacije u vezi obrade i korištenja osobnih podataka mogu se dobiti putem:

  1. e-maila: info@adenanatura.hr
  2. pošte na adresu: Adena Natura d.o.o., Huga Ehrlicha 3, 10000 Zagreb.

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Osobni podaci uključuju svaku informaciju koja može dovesti do vas kao pojedinca. Osobne podatke prikupljamo s ciljem odgovora na Vaš upit. Osobni podaci koji se mogu prikupljati prilikom odgovora na Vaš upit putem kontakt obrasca na našoj internetskoj stranici su:

  • ime
  • e-mail adresa
  • IP adresa

Osim navedenih podataka, Adena Natura d.o.o. obrađuje i telefonski broj ako ste takve podatke pružili za komunikaciju s Vama u svrhu odgovora na postavljena pitanja vezana za informacije o našim proizvodima i uslugama.

Prikupljene osobne podatke Adena Natura d.o.o. pohranjuje do Vašeg opoziva pohrane osobnih podataka. U bilo kojem trenutku možete povući svoj pristanak na daljnje prikupljanje, obradu i korištenje osobnih podataka, a opoziv pohrane osobnih podataka može zatražiti:

  1. pismenim putem na adresu: Adena Natura d.o.o., Huga Ehrlicha 3, 10000 Zagreb
  2. putem elektroničke pošte na: info@adenanatura.hr

Način obrade i čuvanje osobnih podataka

Svi osobni podaci koriste se isključivo u svrhe za koje su prikupljeni i za koje je dana privola. Prikupljeni podaci neće se ni na koji način učiniti dostupnim trećim osobama, osim u zakonom propisanu svrhu ili ako nije dana izričita suglasnost ili privola.

Na Vaš zahtjev radi pružanja informacija o proizvodima i uslugama u svrhu odgovaranja na Vaše upite s Vama stupamo u kontakt preko komunikacijskih kanala za koje ste nam dali suglasnost ili istim kanalom komunikacije kojim ste Vi nas kontaktirali prilikom postavljanja upita. Kanali komunikacije mogu biti: e-mail, pošta, telefon, Facebook messenger. Postavljanjem upita prema Adena Natura d.o.o. dajete suglasnost da Vam odgovorimo istim kanalom komunikacije na koji ste postavili upit. Vaše osobne podatke pohranjujemo u razdoblju potrebnom za obradu upita.

Sigurnost vaših osobnih podataka

Internetska stranica Adena Natura d.o.o. štiti Vaše osobne podatke od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja. Podaci na računalnim poslužiteljima pohranjuju se u kontroliranom, sigurnom okruženju, zaštićenom od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja.

Prava Korisnika

Adena Natura d.o.o. omogućava ostvarivanje svih Vaših prava te u svakom trenutku imate pravo tražiti:

  • brisanje osobnih podataka: ako obrada Vaših osobnih podataka više nije nužna u odnosu na svrhu zbog kojeg su prikupljeni,ukoliko povučete Vašu privolu za obrađivanje osobnih podataka, ukoliko uložite prigovor na obradu Vaših osobnih podataka te dokažete da Vaši legitimni interesi za brisanjem osobnih podataka prevladavaju nad legitimnim interesom Adena Natura d.o.o. za obradom Vaših osobnih podataka,
  • ispravak osobnih podataka ako su se neki od Vaših osobnih podataka izmijenili,
  • prijenos osobnih podataka, odnosno zatražiti osobne podatke koji se na Vas odnose u elektroničkom obliku i prenijeti ih trećoj osobi,
  • prigovor ukoliko se protivite svrsi u koju se Vaši osobni podaci obrađuju,
  • ograničenje obrade osobnih podataka ukoliko: osporavate točnost osobnih podataka, protivite se brisanju osobnih podataka te umjesto toga tražite ograničenje njihove uporabe, Adena Natura d.o.o. više ne treba Vaše osobne podatke za potrebe obrade, ali ih tražite radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva, ukoliko ste uložili prigovor na obradu osobnih podataka.

Ako želite ostvariti neko od navedenih prava možete ih bez troškova zatražiti elektroničkim putem na e-mail adresu: info@adenanatura.hr. Iznimno, ako zahtijevate da Vam se u svrhu prijenosa osobnih podataka izda potvrda u drugom obliku, osim elektroničkom obliku, Adena Natura d.o.o. pridržava pravo naplate razumne naknade administrativnih troškova za izdavanje dodatne kopije osobnih podataka.

Pravo na prigovor Agenciji za zaštitu osobnih podataka

Ako imate prigovor glede načina na koji koristimo Vaše podatke, možete kontaktirati Agenciju za zaštitu osobnih podataka putem internetske stranice agencije www.azop.hr ili pisanim putem na adresu: Agencija za zaštitu osobnih podataka, Martićeva ulica 14, 10000 Zagreb.

Transparentnost

Pravila privatnosti osiguravaju i transparentnost u vezi s obradom osobnih podataka te Vam omogućuju da se upoznate s pravima vezanim uz obradu podataka. Kako biste bili informirani o svim novim bitnim informacijama te o načinima na koje štitimo Vaše podatke preporučujemo da povremeno provjerite ažuriranja na ovoj stranici.

Datum posljednjeg ažuriranja ove Izjave: 07.07.2020.

Korištenje kolačića

Ova internetska stranica koristi kolačiće kako bi ispravno prikazivala sadržaj te kako bi ju se moglo unaprjeđivati u svrhu poboljšanja Vašeg iskustva pregledavanja. Za optimalno funkcioniranje internetske stranice potrebno je na Vaše uređaje pohraniti kolačiće.  Korištenjem internetske stranice pristajete na upotrebu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće Vam biti dostupne. 

Što su kolačići?

Kolačić (eng. Cookie)  je mala podatkovna datoteka koje Vaš preglednik pohranjuje na Vaše računalo ili mobilni uređaj prilikom posjete naše internetske stranice.

Pomoću kolačića spremaju se Vaše željene postavke prikaza internetske stranice (poput jezika preglednika, kontrasta boja, veličine fonta), naziv Vašega pružatelja internetskih usluga, web-lokacija s koje ste nas posjetili, web-lokacije koje ste pregledavali tijekom posjeta te datum i vrijeme posjeta.

Najčešći razlozi korištenja kolačića su: identifikacija posjetitelja, pamćenje specifičnih preferencija korisnika, pomoć pri unosu informacija koje su već unesene prilikom prethodnih posjeta, skupljanje podataka za analize, te promotivne kampanje.

Kolačići mogu spremati širok raspon informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime, e-mail adresa, IP adresa), međutim ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite. Internetske stranice ne mogu dobiti pristup informacijama za koje im Vi niste dali dozvolu i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu ili mobilnom uređaju.

Popis kolačića i svrha za koje se koriste:

  • Vrste kolačića prema trajanju:

Privremeni kolačići koji se pohranjuju na računalu i automatski brišu nakon zatvaranja web preglednika. Omogućuju internetskoj stranici da dobije privremene podatke, poput komentara ili stanja košarice za kupnju. Koriste se za unapređenje korisničkog iskustva za vrijeme posjete.

Trajni kolačići ostaju pohranjeni na računalu korisnika i nakon zatvaranja web preglednika. Pomoću njih web stranice pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, postavke jezika ili postavke o kolačićima tako da ih ne morate ponovno unositi prilikom svakog idućeg posjeta. Stalni kolačići mogu danima, mjesecima ili godinama ostati u Vašem web pregledniku sve dok ne isteknu ili dok ih ručno ne izbrišete. Koriste se da bi se bolje razumjele navike korisnika, tako da se može poboljšati internetska stranica prema navikama posjetitelja. Temeljem tako prikupljenih podataka nije moguća identifikacija korisnika, a prikupljeni podaci se koriste isključivo u statističke svrhe.

  • Vrste kolačića prema izvoru:

Kolačići prve strane dolaze s internetske stranice koju pregledavate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića internetske stranice mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta toj internetskoj stranici.

Kolačići treće strane dolaze s drugih internetskih stranica, spremaju limitirane kolačiće i nisu postavljeni od strane ove internetske stranice. Postoji nekoliko vanjskih servisa koji Vam spremaju limitirane kolačiće (Facebook, Instagram, Google Analytics i AdWords) a najčešće služe kao pomoć pri tumačenju ponašanja korisnika u marketinške svrhe. Informacije o zaštiti podataka s kojima ste ovdje upoznati vrijede samo za ovu internetsku stranicu, a zaštitu podataka od strane vanjskih servisa potrebno je provjeriti na njihovim službenim stranicama.

Ova internetska stranica koristi Google Analytics – servis za mjerenje posjećenosti. Google Analytics koristi kolačiće pomoću kojih se analizira način na koji posjetitelji koriste internetske stranice. Na temelju prikupljenih podataka nije moguća identifikacija korisnika, a podaci se koriste isključivo u statističke svrhe. Ukoliko želite onemogućiti spremanje kolačića od strane Google Analytics možete zabraniti na internetskoj stranici na sljedećem linku: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

  • Vrste kolačića prema funkciji:

Tehnički kolačići – obavezni kolačići (uvijek su aktivni) su nužni za funkcioniranje internetske stranice. Omogućuju posjetitelju kretanje po internetskoj stranici. Vaš preglednik možete postaviti da blokira te kolačiće, ali u tom slučaju neki dijelovi stranice neće raditi. Ovi kolačići ne pohranjuju nikakve informacije koje bi Vas mogle identificirati.

Funkcionalni kolačići (mogu se isključiti) omogućuju internetskoj stranici pružanje poboljšane funkcionalnosti i personalizaciju (da zapamti Vaše izbore prilikom korištenja internetske stranice, npr. promjenu veličine fonta i dr.). Ako ne omogućite te kolačiće, neke od tih funkcija možda neće pravilno funkcionirati.

Izvedbeni (statistički) kolačići prikupljaju vlasnicima stranica statističke podatke o stranicama, uglavnom radi mjerenja i poboljšanje izvedbe stranice. Funkcioniraju tako da prikupljaju podatke o Vašem korištenju internetskih stranica (informacije o stranicama koje posjećujete i greškama na tim stranicama, brzini učitavanja stranica i sl.) pri čemu ne prikupljaju informacije koje Vas mogu pobliže identificirati.

Marketinški kolačići (mogu se isključiti) omogućuju bilježenje posjeta i izvora prometa kako bi se mogla mjeriti i poboljšati učinkovitost internetske stranice. Pomažu saznati koje su stranice najviše i najmanje posjećene te vidjeti kako se posjetitelji kreću stranicom. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju akumuliraju se i ostaju anonimni. Ako ne omogućite te kolačiće, ne možemo znati kada ste posjetili našu internetsku stranicu i nećemo moći pratiti njezinu učinkovitost. Ne pohranjuju izravno osobne postavke, ali temelje se na jedinstvenoj identifikaciji vašeg web preglednika i internetskog uređaja.

Kako onemogućiti kolačiće?

Odluka o korištenju kolačića na internetskoj stranici u potpunosti je Vaša. Većina web preglednika dozvoljava upotrebu kolačića, ali Vi ih u svakom trenutku možete obrisati ili u postavkama Vašeg web preglednika postaviti zabranu pohrane istih. Odbijanjem kolačića i dalje možete pregledavati ovu internetsku stranicu, no to može utjecati na njenu funkcionalnost. Informacije o tome kako promijeniti postavke za neke od najčešće korištenih web preglednika možete pronaći na linkovima: Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Internet Explorer, Apple Safari, Opera.

Neki preglednici Vam omogućuju kretanje kroz Internetske stranice u “anonimnom” načinu rada, ograničavajući količinu podataka postavljenih na Vaš uređaj i automatsko brisanje trajnih kolačića postavljenih na Vaše računalo ili mobilni uređaj kada završite pregledavanje. Postoje i mnoge aplikacije trećih strana koje možete dodati u preglednik da biste blokirali ili upravljali kolačićima.

Za više informacija o kolačićima i podešavanju postavki web preglednika o tome kako se kolačići postavljaju te kako s njima možete upravljati ili ih isključiti posjetite internetske stranice na sljedećim linkovima: www.allaboutcookies.org, www.youronlinechoices.com/hr/