Želim se lakše nositi sa svakodnevnim izazovima

Mirnoća i staloženost

Opuštenost

Zadovoljstvo

Dobro raspoloženje

Adena-proizvod-Calma

Akutni stres i njegove posljedice

Akutni stres nastaje kao reakcija na stresni događaj i obično prolazi nakon nekoliko sati ili dana. Ipak, tijekom tog kratkog perioda osoba može osjećati razne tegobe, fizičke ili psihičke, koje mogu ometati normalno funkcioniranje.

Posljedice izloženosti akutnim stresnim situacijama mogu biti:

 • Razdražljivost
 • Napetost i nemir
 • Panični napadaji
 • Nervoza
 • Nemogućnost koncentracije
 • Tenzijska glavobolja
 • Nelagoda u trbuhu
 • Probavne tegobe
 • Ubrzano kucanje srca
 • Znojenje dlanova
 • Kratki dah
 • Bol u prsima

Napravite pozitivnu promjenu i živite svoj puni potencijal

Budite mirni i staloženi u svakoj situaciji

Lakše nošenje sa svakodnevnim stresnim izazovima ima brojne pozitivne učinke

 • Opuštenost
 • Bolje raspoloženje
 • Bolja pažnja i koncentracija
 • Lakše obavljanje radnih zadataka
 • Više mentalne i fizičke energije
 • Prisutnost
 • Emocionalna ravnoteža
 • Vedrina i zadovoljstvo
 • Optimizam

Pomoć iz prirode za ublažavanje akutnog stresa

Od velike pomoći za ublažavanje akutnog stresa mogu biti biljke za smirenje koje reguliraju i smiruju središnji živčani sustav. Smanjuju napetost i pomažu nam da se opustimo i budemo dobro raspoloženi.

CALMA, sadrži kombinaciju biljnih ekstrakata tri umirujuće biljke – matičnjak, lavandu i pasifloru.

AdenaNatura-Calma-page-box

Sastojci i upute za upotrebu

Sastojci: standardizirani suhi ekstrakt lista matičnjaka (Melissa officinalis); suhi ekstrakt cvijeta lavande (Lavandula angustifolia); hidroksipropilmetil celuloza (kapsula); standardizirani suhi ekstrakt cvijeta pasiflore (Passiflora incarnata); inulin; tvari protiv zgrudnjavanja: silicijev dioksid i magnezijev stearat (vegetabilnog podrijetla); piridoksin hidroklorid; riboflavin; tiamin hidroklorid; cijanokobalamin.

Način upotrebe: Popijte 1 do 2 kapsule dnevno uz obrok, prema potrebi.

Količina: 30 vegetabilnih kapsula.

Napomene: Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.

Uvjeti čuvanja: Čuvati na tamnom i suhom mjestu na temperaturi ispod 25 °C. Čuvati od dohvata male djece.

Upozorenje: Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i djeci mlađoj od 12 godina.

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi:2 kapsule% PU*
Standardizirani ekstrakt Matičnjaka
sadrži 12% ružmarinske kiseline
400 mg/
Ekstrakt Lavande300 mg/
Standardizirani ekstrakt Pasiflore
sadrži 3,5% viteksina
100 mg/
Inulin67 mg/
Vitamin B12,2 mg200%
Vitamin B22,8 mg200%
Vitamin B62,8 mg200%
Vitamin B125 µg 200%
*PU preporučeni unos za odrasle osobe

Opširnije o sastojcima

MATIČNJAK (Melissa officinalis, Lamiaceae)
U mediteranskoj regiji matičnjak se uzgaja i koristi već dvije tisuće godina. Njegovo umirujuće djelovanje istovremeno opušta um i tijelo. Odličan je izbor za osobe koje osjećaju stresom uzrokovane gastrointestinalne smetnje i mišićne grčeve. Napetost, nemir i iritativnost su neki od negativnih osjećaja koje matičnjak može ublažiti. Uz opuštanje matičnjak daje elan koji olakšava nošenje sa svakodnevnim stresnim izazovima.

AdenaNatura-Melissa

LAVANDA (Lavandula angustifolia, Lamiaceae)
Lavanda, biljka mediteranskog kraja, u upotrebi je već tisućama godina. Danas se primjenjuje kao sredstvo za olakšavanje simptoma mentalnog stresa i iscrpljenosti te kao pomoć pri ostvarivanju okrepljujućeg sna. Potiče opuštanje i popravlja raspoloženje.

AdenaNatura-Lavanda

PASIFLORA (Passiflora incarnata L., Passifloraceae)
Biljka pasiflora čest je saveznik u borbi protiv psihičke napetosti uzrokovane stresom. Njezino umirujuće djelovanje na središnji živčani sustav ublažit će emocionalnu i fizičku tenziju, te razdražljivost uzrokovanu brzim ritmom života. Djeluje na smanjenje nervoze i nemira.

AdenaNatura-Pasiflora

Inulin je ugljikohidrat dobiven iz korijena biljke cikorije. Služi kao prebiotik odnosno izvor hrane za dobre bakterije u našim crijevima. Povoljno utječe na imunološki sustav, probavu i cjelokupno zdravlje organizma.

Vitamini B1, B2, B6 i B12 doprinose normalnom funkcioniranju živčanog sustava
Vitamini B1, B3, B6 i B12 doprinose normalnoj psihološkoj funkciji
Vitamin B2 doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa
Vitamini B2, B6 i B12 doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti
Vitamini B1, B2, B6 i B12 doprinose normalnom metabolizmu stvaranja energije

Česta pitanja

Što je Calma?

Calma je dodatak prehrani koji sadrži jedinstvenu kombinaciju umirujućih biljnih ekstrakata te vitamina koji pružaju potporu organizmu pri izlaganju svakodnevnim stresnim izazovima. Ne izaziva pospanost.

Kako djeluju biljke za smirenje?

Biljke za smirenje imaju opuštajući učinak na živčani sustav. Smanjuju fizičku i mentalnu napetost što olakšava nošenje sa svakodnevnim stresnim situacijama. Ne izazivaju osjećaj omamljenosti i pospanosti pa se uz njih mogu staloženo obavljati svakodnevne obaveze.

Za koga je namijenjena Calma?

Calma je namijenjena svim osobama koje su često izložene akutnim stresnim situacijama i psihičkim napetostima, pretjerano reagiraju na uobičajene situacije u okolini, imaju pretjerani osjećaj straha, brige, uznemirenosti i panike, osjećaju se napeto i u grču, imaju izražene fizičke simptome stresa poput lupanja srca, znojenja, grčeva u želucu i crijevima.

Kako treba uzimati Calmu?

Preporučujemo Calmu uzimati jednom do dva puta dnevno u doba dana koje vam najviše odgovara i kada želite učinak opuštanja. Umirujuće učinke trebali biste osjetiti u roku pola sata do sat od uzimanja.

Kada Calma počinje djelovati?

Calma sadrži biljne ekstrakte kojima je ponekad potrebno određeno vrijeme da počnu djelovati. Sam početak djelovanja ovisi o stanju pojedinca kao i o intenzitetu stresne situacije. Kod nekih osoba djelovanje može nastupiti već nakon prvog uzimanja, dok će kod drugih nastupiti nakon nekoliko dana.

Koja su ograničenja za korištenje?

Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i djeci mlađoj od 12 godina.

Koliko dugo mogu koristiti Calmu i izaziva li ovisnost?

Preporučujemo koristiti po potrebi, 1 do 2 kapsule na dan. Iako je biljni pripravak i ne izaziva ovisnost, savjetujemo savjesno korištenje. Primjenu proizvoda prilagodite potrebama i životnom stilu. U slučaju da izloženost stresu postane dugotrajna preporučujemo primjenu Adapto kapsula.

Gdje se proizvod može nabaviti?

Proizvod je dostupan u svim ljekarnama u Hrvatskoj. Ako Vama najbliža ljekarna nema proizvod u asortimanu, Vaš ljekarnik ga može naručiti od Medika veledrogerije. Proizvod možete nabaviti i u odabranim web shopovima. Popis ljekarni sa zalihom možete vidjeti na linku.

Posljednje objave