Želim kvalitetan san

Pouzdan san

Miran i dubok san

Okrepljujući san

Mentalno i fizičko zdravlje

Adena-proizvod-Sleepy

Nekvalitetan san i njegove posljedice

Nedovoljna količina i slaba kvaliteta sna onemogućuje tijelu oporavak što negativno utječe na radno, socijalno, fizičko, kognitivno i emotivno funkcioniranje.

Nesanica direktno može dovesti do smanjene kvalitete života. Neki od znakova i simptoma nesanice su teškoće prilikom usnivanja, buđenje tijekom noći, prekratak san, teško dizanje iz kreveta ujutro, dnevni umor ili pospanost.

Posljedice nekvalitetnog sna mogu biti:

 • Smanjena razina energije
 • Slabija produktivnost
 • Emotivna osjetljivost
 • Povećan apetit i želja za nezdravom hranom
 • Slabljenje lokomotornih sposobnosti
 • Pad imuniteta
 • Teškoće u pamćenju i koncentraciji
 • Slabiji libido
 • Ubrzan proces starenja
 • Veći rizik za razvoj mnogih bolesti (dijabetes, pretilost, bolesti srca, depresija, kardiovaskularna oboljenja i dr.)

Napravite pozitivnu promjenu i živite svoj puni potencijal

Kvalitetnije spavajte, omogućite svom tijelu da se regenerira i bude odmorno, staloženo i zdravo.

Kvalitetan san omogućuje da se osjećamo snažno te se lakše suočavamo sa svakodnevnim stresnim situacijama.

Što možemo očekivati kada kvalitetno spavamo?

 • Više energije tijekom dana
 • Jači imunitet i brži oporavak organizma
 • Bolja otpornost na stresne situacije
 • Emocionalna ravnoteža
 • Veća produktivnost
 • Bolje pamćenje
 • Jasnije razmišljanje
 • Bolja pažnja i koncentracija
 • Dobro raspoloženje
 • Veća strast za životom i raznim aktivnostima
 • Bolja koordinacija pokreta
 • Lakše održavanje tjelesne težine

Pomoć iz prirode za kvalitetniji san

Prirodnu pomoć za kvalitetniji san mogu pružiti određene biljke koje djeluju na opuštanje i smirenje, pomažu nam da lakše utonemo u san i dosegnemo dublje razine sna u kojima se tijelo kvalitetnije odmara i obnavlja.

SLEEPY u svom sastavu sadrži opuštajuće biljne ekstrakte kalifornijskog zlatnog maka i pasiflore.

AdenaNatura-Sleepy-page-box

Sastojci i upute za upotrebu

Sastojci: standardizirani suhi ekstrakt cvijeta pasiflore (Passiflora incarnata); standardizirani suhi ekstrakt cvijeta kalifornijskog zlatnog maka (Eschscholzia californica); hidroksipropilmetil celuloza (kapsula); inulin; tvari protiv zgrudnjavanja: silicijev dioksid i magnezijev stearat (vegetabilnog podrijetla); piridoksin hidroklorid; riboflavin; tiamin hidroklorid; melatonin; cijanokobalamin.

Način upotrebe: Popijte 1 kapsulu dnevno prije spavanja.

Količina: 30 vegetabilnih kapsula.

Napomene: Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.

Uvjeti čuvanja: Čuvati na tamnom i suhom mjestu na temperaturi ispod 25 °C. Čuvati od dohvata male djece.

Upozorenje: Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i djeci mlađoj od 12 godina.

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi:1 kapsula%PU*
Standardizirani ekstrakt Pasiflore
sadrži 3,5% viteksina
250 mg/
Standardizirani ekstrakt Kalifornijskog zlatnog maka
sadrži 0,35% protopina
145 mg/
Melatonin1 mg/
Inulin37,5 mg/
Vitamin B11,1 mg100%
Vitamin B21,4 mg100%
Vitamin B61,4 mg100%
Vitamin B122,5 µg 100%
*PU preporučeni unos za odrasle osobe

Opširnije o sastojcima

Pasiflora (Passiflora incarnata, Passifloraceae)
U fitoterapiji bilježi dugogodišnju primjenu na području Europe i Amerike. Upotrebljava se za smanjenje blagih simptoma mentalnog stresa, napetosti, nemira i razdražljivosti. Nepopustljiva nesanica je također stanje u kojem možemo upotrijebiti pasifloru. Olakšava opuštanje i prijelaz u san koji će pružiti odmor bez osjećaja pospanosti idućeg dana.

AdenaNatura-Pasiflora

Kalifornijski zlatni mak (Eschscholzia californica Cham., Papaveraceae)
Primjena kalifornijskog zlatnog maka potječe iz tradicionalne medicine američkih Indijanaca te se prenijela u današnju fitoterapiju. Koristi se kao blagi analgetik, sredstvo za smirenje i blagi sedativ. Njegovo umirujuće djelovanje može pomoći osobama koje su pod velikim stresom i pritiskom. Smiruje um, smanjuje osjećaj tjeskobe te potiče tijelo na opuštanje i odmor. Blagi je sedativ i neće uzrokovati osjećaj omamljenosti i pospanosti idućeg dana.

AdenaNatura-Kalifornijski-zlatni-mak

Melatonin je hormon koji naše tijelo stvara kako bi se umirilo i pripremilo za spavanje. Tijelo ga luči tako da prati cirkadijalni ritam odnosno naš takozvani unutrašnji sat koji nam govori kada je vrijeme za spavanje, a kada trebamo biti budni. Faktori koji mogu uzrokovati nisku razinu melatonina su stres, preveliko izlaganje svjetlosti noću (uključujući i plavu svjetlost), nedovoljno izlaganje prirodnom svjetlu u toku dana. Također, sama sinteza melatonina opada kako starimo. Suplementacija melatoninom može pomoći bržem uspavljivanju. Njegova primjena preporučuje se i pri dalekim putovanjima kao bi se olakšao prijelaz u druge vremenske zone i smanjili simptomi jet lag-a.

Melatonin – doprinosi skraćenju vremena potrebnog za padanje u san
Melatonin – doprinosi ublažavanju subjektivnih osjećaja povezanih s jet lag-om

Inulin je ugljikohidrat dobiven iz korijena biljke cikorije. Služi kao prebiotik odnosno izvor hrane za dobre bakterije u našim crijevima. Povoljno utječe na imunološki sustav, probavu i cjelokupno zdravlje organizma.

Vitamini B1, B2, B6 i B12 doprinose normalnom funkcioniranju živčanog sustava.
Vitamini B1, B6 i B12 doprinose normalnoj psihološkoj funkciji.
Vitamin B2 doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa

Česta pitanja

Što je Sleepy?

Sleepy je dodatak prehrani koji svojom pažljivo biranom kombinacijom biljnih ekstrakata i vitamina ubrzava uspavljivanje i olakšava održati miran san. Omogućuje san koji okrepljuje organizam, nakon kojega se lakše ujutro budimo i ustajemo iz kreveta. Također, ublažava subjektivne osjećaje povezane s jet lag-om, čime olakšava prilagodbu na promjene vremenskih zona.

Kako umirujuće biljke pomažu?

Umirujuće biljke smiruju um i potiču tijelo na odmor. Pomažu postići dublje razina sna u kojima se tijelo kvalitetnije odmara i obnavlja. Prijelaz iz budnog stanja u stanje sna je blag, bez osjećaja omamljenosti i pospanosti idući dan.

Za koga je namijenjen Sleepy?

Sleepy je namijenjen svim osobama koje pate od nesanice, imaju teškoće pri usnivanju, često buđenje tijekom noći i teškoće ponovnog usnivanja, prerano buđenje ujutro, spavanje nakon kojeg se ne osjećate odmorno. Svim osobama koje rade smjenski rad i/ili noćni rad koji im ometa ritam spavanja, mijenjaju vremenske zone i imaju simptome jet lag-a.

Što dovodi do nesanice?

Uzroci nesanice mogu biti brojni, no među češćima u današnje vrijeme je velika izloženost stresnim situacijama i gomilanje stresa što može dovesti do iscrpljenosti, anksioznih stanja i nervoze koji često za posljedicu imaju upravo nesanicu. Prevelika izloženost stimulansima poput kofeina, nikotina i alkohola, te dugotrajno korištenje mobitela i računala također mogu uzrokovati nesanicu.

Kako se osjećamo kada patimo od nesanice?

Kada patimo od nesanice često se ne možemo opustiti i smiriti. Glava nam je puna misli o događajima koji su bili ili koji će se dogoditi. Nemirno spavamo ili se često budimo zbog čega se ne možemo kvalitetno odmoriti niti postići dublje faze sna u kojima će se tijelo obnoviti. To nas nerijetko dovodi do osjećaja pospanosti i umora u toku dana.

Kako treba uzimati Sleepy?

Preporučujemo uzimati jednu kapsulu dnevno, najbolje pola sata do sat prije večernjeg odlaska na spavanje. Nakon uzimanja kapsule ne preporučujemo radnje koje razbuđuju kao npr. intenzivan fizički posao, konzumacija stimulansa (kofein, nikotin, alkohol), intenzivna izloženost plavoj svjetlosti (mobitel, tablet, računalo).

Kada Sleepy počinje djelovati?

Djelovanje proizvoda može se osjetiti već nakon prve primjene, dok je za puni učinak koji dovodi do kvalitetnijeg sna potrebno nekoliko dana, pa i tjedana. Postizanje punog učinka ovisi o trenutnom stanju osobe koja ga primjenjuje. Što je poremećaj spavanja bio veći prilikom početka primjene to će trebati više vremena da se spavanje normalizira, odnosno postigne pouzdan i kvalitetan san.

Koliko dugo mogu koristiti Sleepy i izaziva li ovisnost?

Sleepy ne izaziva ovisnost i može se koristiti duže vrijeme. Ipak preporučujemo da proizvod koristite savjesno i prema potrebi, u situacijama kada vam najviše treba, kako biste dosegli pravilnu razinu higijene i kvalitete sna.

Koja su ograničenja za korištenje?

Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i djeci mlađoj od 12 godina.

Gdje se proizvod može nabaviti?

Proizvod je dostupan u svim ljekarnama u Hrvatskoj. Ako Vama najbliža ljekarna nema proizvod u asortimanu, Vaš ljekarnik ga može naručiti od Medika veledrogerije. Proizvod možete nabaviti i u odabranim web shopovima. Popis ljekarni sa zalihom možete vidjeti na linku.

Posljednje objave